Schuim soorten 

Er zijn best wat soorten schuim, de meeste schuimen die wij gebruiken zijn koudschuim, polyether en pantera. Deze schuimen gebruiken wij onder andere voor banken, boot, caravan/camper en tuin/terras kussens.

Koudschuim 

Koudschuim gebruiken wij het meeste, deze heeft een open celstructuur en heeft ter vergelijking tot polyether een langere levensduur. Een langere levensduur betekent dat dit langere tijd zonder kuilvorming door kan. Dit soort schuimen worden vaak gebruikt voor banken, stoelen etc. In koudschuim kunt u ook uw eigen hardheid bepalen dmv het soortelijk gewicht, deze geeft de stevigheid van het schuim aan en bepaalt daardoor hoe hard of zacht u zit. 

Polyether 

Polyether is de goedkopere versie van koudschuim en heeft een dichte celstructuur. Doordat polyether een dichte celstructuur heeft kan het voorkomen dat de cellen kapotgaan waardoor er lichte kuilvorming in uw kussen kan ontstaan. Ook met polyether zijn er verschillende hardheden mogelijk. 

Pantera 

Pantera is ook een koudschuim, dit is wel de duurzaamste en daardoor de koudschuim met de langste levensduur . Pantera heeft een gevlamde uitstraling (grijs en wit van kleur) en heeft de beste ventilerende waarde. Dit schuim wordt vaak voor caravan en bootmatrassen gebruikt omdat deze matrassen vaak niet zo dik zijn kunt u toch nog een goede nachtrust pakken. Ook met dit schuim kunt u uw eigen hardheid bepalen.